Viața la Caro

Viața la Caro

Rezidența Caro e locul în care bătrânețea e plină de culoare, iar vârstnicii uită de grijile zilnice.

În apropierea orașului Cluj-Napoca, într-un peisaj superb, oferim condiții premium complete într-o comunitate activă, care încurajează buna dispoziție! Este onoarea noastră să-i răsfățăm pe cei dragi ție ajunși la vârsta a treia!

VIAȚA LA CARO

Facilități

Cazare în camere moderne și spațioase
Restaurant
Piscină și jacuzzi
Saună
Salinoterapie
Sală de fizioterapie și sport
Salon de coafură/frizerie

Asistență permanentă
Spații accesibilizate
Servicii sociale licențiate
Parc cu alei de plimbare, accesibil chiar și pentru persoanele imobilizate prin pasarelele construite la etajele superioare.
Spații de relaxare și activități recreative

Cadru natural pitoresc
Grădină interioară pentru ceai
Lift
Securitate
Parcare
Proximitatea față de un centru urban important și de facilitățile acestuia (infrastructură rutieră, aeriană, spitalicească etc.)

VIAȚA LA CARO

Sevicii de cazare

Cum arată o cameră?

Cazarea este oferită în camere accesibilizate nevoilor vârstnicilor, cu grup sanitar propriu, adaptat chiar și pentru persoanele cu deficiențe de locomoție. Fiecare senior are șifonier propriu, un spațiu sub cheie în care își poate depozita lucrurile de preț. În camere, potrivit nevoilor, există paturi ortopedice acționate electric, ideale pentru persoanele cu probleme. De asemenea, mai există tv și rețea wi-fi. Camerele de la parter au acces direct în parcul rezidenței, iar persoanele greu deplasabile, rezidente la etajul 1, pot avea acces în curte prin pasarelele special proiectate în acest sens.

 

 

Specificații pentru serviciile de cazare:

Regim single sau dublu
Băi proprii, fără praguri sau alte bariere de ordin fizic, astfel încât accesul la duș, vas wc, lavoar, mobilier baie să fie asigurat inclusiv pentru persoanele în fotoliu rulant.
În funcție de starea de sănătate a seniorului, există posibilitatea de cazare în cameră cu pat obișnuit sau pat medical.
Sistem de avertizare și monitorizare a personalului de îngrijire.
Sistem de orientare (signalistică) în toată clădirea și arealul rezidenței. Camerele personale sunt numerotate și marcate cu numele seniorilor. În unele situații, vor fi folosite și alte elemente de recunoaștere a camerei personale, astfel încât să sprijine acomodarea seniorilor.
Personalizarea camerei pentru o bună acomodare și creștere a gradului de familiaritate. Încurajăm seniorii să devină gazde ale rezidenței și să își decoreze spațiile cu lucruri pentru care au o legătură de afecțiune, cum ar fi un tablou, fotografii de familie, o veioză ori o piesă mică de mobilier.

VIAȚA LA CARO

Alimentația

 

 

Care este programul de alimentație?

Servirea mesei se face îndeosebi în restaurantul rezidenței, care a fost optimizat la nevoile locatarilor. Oferim 3 mese principale + 2 gustări, pregătite dietetic în bucătăria rezidenței și în funcție de recomandările de nutriție. De asemenea, se oferă apă, cafea și ceai pe tot parcursul zile și gustări disponibile în timpul zilei, între cele 3 mese: prăjituri de casă, produse ușoare de patiserie, fructe, iaurt, biscuiți, respectiv gustări disponibile în timpul nopții: biscuiți, iaurt, alte produse ușoare.

Unde se servește masa?

Rezidența deține în incintă un restaurant cu o panoramă superbă, unde toți seniorii și invitații lor pot petrece momente de calitate, fie că este vorba de servirea meselor, a unei cafele sau a unei băuturi, ori pentru a asculta muzică de calitate, sau a urmări un film ori o piesă de teatru.
Preferințele culinare și regimul alimentar constituie o prioritate pentru sănătatea seniorilor aflați în grija noastră, iar în acest sens personalul de specialitate colaborează atât cu seniorii și familia acestora, precum și cu cel care monitorizează îngrijirea.
Pentru respectarea preferințelor și a intimității ori pentru că în anumite zile seniorul poate va simți că în cameră ar fi mai potrivit să servească masa, se va putea și astfel.

VIAȚA LA CARO

Activități

Identitatea fiecărui senior, tabieturile, hobby-urile se regăsesc în planul de îngrijire individual și de grup al rezidenței. Încurajăm păstrarea contactelor sociale, atmosfera familială, activitățile domestice și cele intelectuale. Programul de activități se adaptează periodic în funcție de preferințele și sugestiile seniorilor.

Vezi exemple de activități

Zile “obligatorii” de răsfăț la piscină, saună, salonul de înfrumusețare
Seri de dans, muzică, teatru, film organizate în rezidență sau în alte locații
Bibliotecă și sală de lectură, acces la presă
Activități culturale și divertisment – club de literatură, filosofie etc.
Activități de exersare a memoriei
Mișcare în aer liber și excursii
Gimnastică de întreținere și de recuperare
Momente familiale – servirea cafelei, împărtășirea experiențelor de viață
Shopping
Utilizarea tehnologiei moderne în activități cotidiene – activități online
Consiliere psihologică individuală și de grup
Asistență spirituală și oficiere de slujbe religioase
Însoțire și transport la servicii medicale de specialitate
Programe de educație pentru sănătate